Zlatnik Isus Hrist/revers grb SPC

Cena sa PDV-om: 52.500,00 RSD180.000,00 RSD
BESPLATNA ISPORUKA OD 3 DO 5 DANA
ZAGARANTOVAN POVRAĆAJ NOVCA

Zlatnik sa likom Isusa Hrista, revers grb Srpske pravoslavne crkve. Isus Hristos, po hrišćanskom verovanju bio je jevrejski propovednik i rabin iz Nazareta. Nakon mučeničke smrti i biblijskog vaskrsenja postao je centralna figura hrišćanstva i važna figura u nekoliko drugih religija. Muslimani ga smatraju prorokom (Isa), hinduisti avatarom, a hrišćani mesijom i Sinom Božijim (Isus Hristos).
Isus je svoje učenje iznosio u vidu kratkih alegoričnih priča kojima je primerima iz svakodnevnog života prenosio duhovne poruke. Većina proučavalaca se slaže da je Isus bio Jevrejin iz Galileje, da su ga smatrali učiteljem i isceliteljem, da ga je krstio Jovan Krstitelj i da je razapet u Jerusalimu po naređenju rimskog guvernera Pontija Pilata pod optužbom za zaveru protiv Rimskog carstva. Glavni izvori informacija vezanih za Isusov život i učenje su četiri Jevanđelja Novog zaveta po Mateju, Marku, Luki i Jovanu. Većina savremenih proučavalaca Biblije veruje da su drevni spisi o Isusovom životu istorijski tačni.
Hrišćani veruju da je Isus Mesija (Isus Hristos) čiji je dolazak najavljen u Starom zavetu, što je osnovna tačka njihovog razilaženja sa judaizmom. Hrišćani pretežno veruju da je Isus inkarnacija Boga, Sin Božji koji je došao da donese spasenje i izmirenje s Bogom, koji je vaskrsao nakon svog raspeća. Monofizitski hrišćani propovedaju razne druge interpretacije vezane za njegovu ličnost. Ostala hrišćanska verovanja uključuju Isusovo bezgrešno začeće, čuda, ispunjenje biblijskih proročanstava, vaznesenje u nebo i drugi Hristov dolazak. Pored toga što se tretiraju kao investiciono zlato, zlatne kovanice su idealan poklon za venčanje, poklon za rođenje deteta, savršeni rođendanski poklon i adekvatan poklon za krštenje. Kovanica je proizvedena u Republici Srbiji.

Dodatne informacije
  • Karataža: 22 karata
ID: ISUSHRIST900