Unikatni nakit – Kolekcija „THE ROOTS“

Unikatni nakit – Kolekcija „THE ROOTS“

Kada se spoje posvećenost izradi nakita, porodica kao središte iz koje je sve poteklo i talenat naše dizajnerke Tijane Stanimirović, kao rezultat nastaje kolekcija „The Roots“.

Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo kolekciju na koju smo veoma ponosni i koja je za kratko vreme osvojila srca kako naših sugrađana tako i velikog broja ljudi koji dolaze iz inostranstva.

Budući da je dizajnerka ove kolekcije poreklom iz Pirota, rodila se ideja da naširoko poznate i prepoznatljive šare sa pirotskih ćilima verno prenese na nakit od zlata i time doprinela očuvanju naše tradicije i kulture. S obzirom da je pirotski ćilim nacionalno blago i narodni proizvod kojim se retko koji narod u svetu može pohvaliti, kolekcija je nastala da bi se sačuvala tradicija i naši koreni. Upravo ono što izdvaja dizajn kolekcije Koreni su tradicionalni srpski motivi vešto upakovani u savremeno viđenje ekskluzivnog nakita koji prenosi tradiciju i kulturu naših predaka. Šare koje su naše bake vešto tkale pretočili smo u nakit koji je pravo remek delo. Svaka šara je prastara slika vrhovnih načela po kojima se odvija život.

Svaki komad ima svoju energiju i svoju priču.

Nakit iz kolekcije Koreni predstavlja više od proizvoda se dekorativnom i upotrebnom vrednošću, on duboko zalazi u prošlost iz davnih vremena. Ne predstavlja samo lepotu nakita, on je energija i misterija koju će mnogi pokušati da otkriju.

Za naš narod, kolekcija Koreni ima umetničku i duhovnu vrednost koja na najraskošniji način predstavlja naše korene. Gde god da ste, ako uz sebe imate komad nakita iz ove kolekcije, sa Vama će uvek biti deo Srbije jer je to autentični srpski proizvod.

Originalni motivi kao neraskidiva veza sa prošlošću pažljivo su preneti na nakit blizak modernoj ženi. Krase ih ornamenti jasne i snažne simbolike.

  • Šara Đul predstavlja presek ruže, personifikaciju devojke i njene lepote, neprolaznu lepotu duha osobe i porodice.
  • Prepoznatljiva šara je Kornjača koja predstavlja dug i srećan život u blagostanju. Ona je simbol jedinstva i sloge u porodici, gde svaki član zna svoje mesto i važnost. U centru Kornjače nalazi se motiv Sovra koji datira iz perioda nastanka čovečanstva. Razvija i podstiče mudrost i veštinu govora, pokazujući dobre pravce za donošenje odluka.
  • Šara Gugutke takođe je jedan od motiva koji se ističe. Gugutka donosi radost i štiti svog vlasnika. Simbolizuje porodičnu slogu i sreću u kući.

Kolekciju Koreni u koju je upakovan identitet Balkanskog naroda možete pronaći u salonu nakita Magioni. Unikatni dizajn i vrhunska izrada učinile su kolekciju Koreni omiljenom među ljubiteljima luksuznog i ekstravagantnog nakita.

Ponosni smo što je upravo ova kolekcija nagrađena međunarodnom nagradom A’ Design Award and Competition koja predstavlja dizajnersku izvrsnost i najveće dostignuće u svetu dizajna.